ASA se supravietuieste in fata uneia dintre cele mai cumplite boli ale umanitatii. Cum a invins omul SIDA

documentare sida
"Condamnare la moarte? Prostii! Nu exista asa ceva!" Pentru bolnavii de SIDA, o reactie ca asta a insemnat mai mult decat orice sedinta la cabinetul psihologului.

Asociatiile ACT Up si TAG nu s-au luptat doar cu o boala despre care li s-a spus ca e incurabila. Activistii au trebuit sa invinga prejudecati, interese de miliarde si, cel mai important, indiferenta oamenilor de langa ei.

"How to survive a plague - CUM SUPRAVIETUIESTI UNEI EPIDEMII" nu e doar o productie de Oscar. E filmul care a impacat oameni, conceptii si destine care isi primisera verdictul: moartea.

SIDA a devenit o realitate controlabila mai mult decat o sentinta inspaimantatoare. Schimbarea nu a durat cat un numar de iluzionism reusit. Activistii ACT Up si TAG au dat timpului dimensiunea care ii lipsea. Indiferent de orientare sexuala, etnie sau optiune religioasa, oamenii au fost invatati sa se accepte si sa se implice in binele celor de langa ei.

Vocile filmului ii dau valoare. Liderii ACT Up, multi dintre ei infectati cu virusul HIV, lupta cu timpul. Si pentru ei, dar in special pentru cei care vor veni dupa. Cei care nu trebuie sa mai treaca peste pragurile de care ei s-au lovit mai rau decat de boala. Ignoranta politicienilor, reactiile scandaloase din jur si discriminarea in fata carora au trebuit sa aiba raspuns. Toate au contribuit la furia din care a iesit planul de 6 milioane. De 6 milioane de vieti salvate. 31 de oameni direct implicati au contribuit cu materiale video la documentarul care a impartit lupta pentru salvarea bolnavilor de SIDA in doua: 'inainte' si 'dupa' aparitia lui.

"How to survive a plague - CUM SUPRAVIETUIESTI UNEI EPIDEMII" , super documentarul nominalizat la Oscar (2013), a castigat 16 premii importante ale industriei si poate fi vazut AICI!