El e omul care s-a intors din iad! Cum traieste un militar ranit in Afghanistan si ce trauma ascunde

PANA IN IAD SI INAPOI
Omul fata in fata cu propria lui moarte. Cine castiga? Cand raspunsurile evidente sunt plictisitoare, cei ca el apar si iau toata atentia.

Nimeni n-o sa-i ceara vreodata costumul de super erou. E suficient doar sa-ti povesteasca ce-a trait in cateva minute de viata in iad. Iadul din Afghanistan.

 

Poate sa devina vreodata totul numai o amintire? Te lasa demonii sa ai viata dupa ti-au ras negru in fata? Astea sunt intrebarile pe care super documentarul "Pana in iad si inapoi" le vede intr-un mod genial.

 

Se termina vreodata razboiul dupa ce ai fost in razboi? Intrebarea finala si cea mai complicata. "Pana in iad si inapoi", film nominalizat la Oscar (2012) si castigator al altor 3 mari premii ale industriei, spune in cel mai natural mod posibil ceea ce milioane de oameni au vrut sa auda. Viata dupa Afghanistan e cel mai frumos cadou din lume sau moarte fara sa fi murit?

Ranile de pe corp dor. Razboiul devine realitatea cea mai apropiata, iar soldatul stie ca nu si-a incheiat misiunea. E acasa, lovit, cu pistolul langa perna, in timp ce oamenii lui sunt la mii de kilometri distanta, in lupta. Pistolul e jucaria lui mereu adevarata. Il va folosi? Poate sa mai fie sot si viitor parinte cand omul din el a ramas in desert?

"Pana in iad si inapoi" e filmul care da ceata la o parte din fata seismului care a marcat inceputul de secol: razboiul din Afghanistan. Documentarul poate fi vazut AICI!